Az év in-house TMT jogásza/csapata – NNG Kft.

Nemzetközi navigáció

NNG Kft.

Az NNG a globális járműipar számára fejleszt élvonalbeli navigációs megoldásokat. A szoftvereit használó járművek száma mára meghaladta a 20 milliót, az elkövetkező években 30 globális autómárka további több mint 30 millió járművébe fog bekerülni. A jelenlétét a világ minden táján folyamatosan építő NNG jelen van az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában és Izraelben is.
Ez a növekedés és terjeszkedés egy ilyen komplex területen működő cégnél a Jogi Osztályt folyamatos kihívás elé állítja. Az NNG 10 fős jogi csapata a cég valamennyi hazai és nemzetközi ügyét Budapestről, hazai szakemberekből álló gárdával koordinálja, hatékony segítséget nyújtva a menedzsment és valamennyi kolléga számára. Ez a központi, globális irányító szerep ritkának számít a hazai piacon, különösképpen amiatt, hogy a használatban lévő jogi rendszereket, folyamatokat, munkamódszereket nem kívülről (pl. anyavállalat) vagy felülről (menedzsment) határozták meg, hanem a Jogi Osztály vezetése alakította ki, és folyamatos fejlesztés mellett azóta is nagy hatékonysággal üzemelteti.

Az NNG az elmúlt 10 évben vált startup cégből 900 fős nagyvállalattá. Ezzel párhuzamosan természetesen a társaság jogi támogatást igénylő tevékenysége is nagymértékben kibővült. A Jogi Osztály saját ötletek alapján dolgozta ki és vezette be a cégnél működő valamennyi jogi rendszert és folyamatot, amelynek működtetését és fejlesztését jelenleg is végzi.
A szervezetet sikerült úgy létrehozni, hogy az ügycsoportok leosztása világos, a kollégák számára is könnyen átlátható legyen, elősegítve ezzel az ügyek hatékony intézését és a jó szakmai kapcsolatok kialakítását.
A szakterületek igen változatosak, felölelik többek között a szerzői jog, a szabadalmi- és egyéb szellemi alkotások joga, az IT jog, a fogyasztóvédelem, az elektronikus kereskedelem, az adatvédelem, a munkajog vagy akár a társasági jog területeit.

Amellett, hogy rendkívül színes a jogi ügyek palettája, a csapat tagjainak a globális jelenlétből adódóan számos esetben külföldi jogi környezetben is meg kell állniuk a helyüket. Büszkék arra, hogy központi irodaként az NNG Jogi Osztálya koordinálja a leányvállalatok tevékenységével kapcsolatos minden jogi kérdés intézését, a bármilyen külföldi jog alapján történő szerződéskötést, vagy akár peres eljárás vitelét, szükség esetén természetesen helyi jogi képviselő bevonásával. Különösen figyelemreméltó eredményként kiemelendő a cég eddigi legnagyobb, sikerrel zárt szerzői jogi peres ügyének kezelése: az USA-ban, egy teljesen idegen jogi környezetben a magyar jogászokból álló csapat maximálisan helyt tudott állni, és a cég számára kedvező eredményt tudott elérni egy „hazai pályán” mozgó, amerikai vállalattal szemben, mindezt teljes mértékben Budapestről menedzselve.

A képen (balról jobbra): Cseh Alexandra, dr. Farkas Dominika, dr. Balogh Eszter, dr. Kerecsen Éva, Balogh Alekszandrina, dr. Kalocsai Zsófia, dr. Moldovai Márton

A képen (balról jobbra): Cseh Alexandra, dr. Farkas Dominika, dr. Balogh Eszter,
dr. Kerecsen Éva, Balogh Alekszandrina, dr. Kalocsai Zsófia, dr. Moldovai Márton

Az NNG csapat tagjai:

• dr. Kerecsen Éva

• dr. Farkas Dominika

• dr. Szelényi Gábor

• dr. Kalocsai Zsófia

• dr. Balogh Eszter

• dr. Moldovai Márton

• dr. Micskei Adrienn

• dr. Túri Judit

• Cseh Alexandra

• Balogh Alekszandrina