A Jogászdíjról írták

„Ebben a korszellemben és gazdasági környezetben nem csekély vállalás volt tehát a Wolters Kluwer Kft. részéről, hogy Jogászdíjjal jutalmazza a 2017. év leginnovatívabb jogi szolgáltatóit, ám mint a díjátadó során röviden ismertetett pályázatokból kiderült, az innováció igenis bírhat valós jelentéstartalommal a jogi szolgáltatások piacán, annak éppúgy van létjogosultsága ebben az általánosságban konzervatívnak mondott szakmában is, mint akár az innováció zászlóvivőjeként számon tartott információ-technológiai szektorban, vagy a gyógyszeriparban.”
Forrás: Jogi Fórum, Török Soma

„A pályázatok elbírálása három értékelési szempont figyelembevételével történt: innováció, ügyfélközpontúság és példaértékűség. „A tavalyi nevezéseknél az innováció okozta a legnagyobb fejtörést, éppen ezért a 2017-es szabályzatban igyekeztünk támpontokat adni ehhez. Legjobban azonban a nyertes pályázatok demonstrálják, hogy mit is jelent a jogi innováció. Ez az a bizonyos többlet, mely megmutatja, hogy igenis van lehetőség új gondolatokra, egyedi megközelítésekre egy-egy eset kapcsán, mellyel megváltoztatható egy kialakult jogalkalmazási mód és ezáltal sikerre lehet vinni az ügyfelek érdekeit.” – fejtette ki Tóth Gábor
A bírálóbizottságnak idén sem volt könnyű dolga. Közel 70 pályázati anyag érkezett, és a legtöbb kategóriában nagyon színes volt a pályázók köre. A díjátadóra egy különleges helyszínen, a Bálna Budapestben került sor. A modern, kissé futurisztikus tér jól illett a díj szellemiségéhez, fő üzenetéhez, az innovációhoz.”
Forrás: Arsboni

„2016.12.15. napján került sor a Boscolo Hotelben a Wolters Kluwer által 2016-ban alapított jogászdíjak átadására. A 12 szakmai kategória közül “Az év közbeszerzési jogásza/csapata” díjat elnökünk, dr. Hubai Ágnes adta át. A díjra a Magyar Ügyvédi Kamara által nyilvántartott ügyvédek, ügyvédi irodák nevezhettek konkrét, innovatív megoldást tartalmazó közbeszerzési ügyük bemutatásával.”
Forrás: Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége

„A pályázati anyagokat 2018. május 2-ától 2018. október 10-éig a http://www.jogaszdij.hu honlapon lehet feltölteni.”
Forrás: pafi.hu

„Örömteli hír, hogy a Wolters Kluwer Cégcsoport magyarországi képviselője által alapított Jogászdíj két kategóriájában is van lízinges jelölt.”
Forrás: lizing.blog.hu

„A díjra rendszerint nagyon sok pályázat érkezik a különböző jogi karokról. Idén négy hallgatónknak is sikerült bejutni a szakmai zsűri által a díjra kiválasztott hat jelölt közé.”
Forrás: ELTE ÁJK

„November 28-án a Bálna épületében, a 2017-es Jogászdíj átadásán kilenc kategóriában hirdették ki az idei győzteseket, az ünnepélyes gálán pedig a jogászi szakma képviselői számára kiváló lehetőség nyílott a kötetlen eszme- és tapasztalatcserére, arra, hogy örvendetes hozadékaként az arra érdemes eredmények díjazásának, a rohamosan változó gazdasági, társadalmi és nem utolsó sorban jogszabályi környezet legújabb kihívásairól egy színvonalas rendezvény, kellemes vacsora és emelkedett hangulat keretei között legyen mód értekezniük.”
Forrás: jogaszallasborze.hu

„Többször foglalkoztunk már azzal a megkerülhetetlen jelenséggel, hogy a technológiai innováció bizony utolérte a jogi szakmát is. A jogi innováció azonban már nemcsak a jövő zenéje: a jogi technológia területén megvalósított konkrét, kézzelfogható teljesítményt kell felmutatnia annak, aki a Wolters Kluwer Jogászdíj idén bevezetett technology kategóriájában szeretne pályázni.”
Forrás: hirstart.hu

„Idén is a Deloitte Legal adóperes csapata nyerte el „Az év adójogi jogásza/csapata” címet a Wolters Kluwer által megszervezett jogászversenyen. Az idén második alkalommal megrendezett rendezvényen a hazai jogásztársadalom kiemelkedő képviselőinek szakmai teljesítményét ismerték el.”
Forrás: Deloitte

„A Wolters Kluwer 2016. december 15-én adta át először a Jogászdíjakat. Olyan elismerésben részesítették az ügyvédeket és a vállalati jogtanácsosokat, mely nem egy életpályát díjaz, hanem az évről évre kiemelkedő egyéni és csapatteljesítményt.”
Forrás: HR Portal

„Köszönöm! Elmondhatatlanul büszke vagyok arra, hogy az irodánk itt lehet ezen a díjátadó ünnepségen és, hogy az “Év vitarendezési jogász csapata” díját a kezemben tarthatom.”
Forrás: Horváth Dénes, S. Horváth Ügyvédi és Mediációs Iroda

„One part of the award was addressed to lawyers and law firms, and the other to corporate lawyers, legal counsels and legal teams. Within these two segments of the profession, we were looking for excellence and innovation in the fields of labor law, competition law and dispute settlement.”
Forrás: Budapest Business Journal

„A Szecskay Ügyvédi Iroda számára azért volt megtisztelő ez a díj, mert a zsűri az innovatív ügyféltámogató jogi megoldásokat kereste és díjazta. Az innovatív és előremutató megoldás ez esetben az ügyfélnél alkalmazott megfelelési rendszer (compliance rendszer) volt, mely biztosítja, hogy a kereskedelmi kommunikációk (reklámok, szlogenek, elektronikus és nyomtatott flyerek, stb) közzététele előtt minden esetben előzetes ellenőrzésre kerül sor egy speciális digitális platformon keresztül. Ennek célja a reklám vagy versenyjogi jogsértés megelőzése.”
Forrás: Csidei Krisztina, Felelős Családi Vállalatok

Idén legal technology díjjal bővül a Wolters Kluwer Jogászdíja!
Forrás: ArsBoni

Az Arsboni hasábjain is többször foglalkoztunk már azzal a megkerülhetetlen jelenséggel, hogy a technológiai innováció bizony utolérte a jogi szakmát is (pl. itt és itt). A jogi innováció azonban már nem csak a jövő zenéje: a jogi technológia területén megvalósított konkrét, kézzelfogható teljesítményt kell felmutatnia annak, aki a Wolters Kluwer Jogászdíj idén bevezetett legal technology kategóriájában szeretne pályázni.

Bővebben>>

Nyilvánosságra hozták a 2018-as Jogászdíj pályázati kategóriáit
Forrás: ArsBoni

Nyilvánosságra hozták a 2018-as Wolters Kluwer Jogászdíj pályázati kategóriáit, melyek között egyes kategóriákat évről-évre meghirdetnek, mindig vannak azonban az előző évhez képest új pályázati kategória is.

Bővebben>>

Interjú dr. Sükösd Péterrel, a Wolters Kluwer Jogászdíj nyertesével

Forrás: Compliance Társaság

Bővebben >>

Wolters Kluwer Jogászdíj, compliance kategória nyertese dr. Sükösd Péter, a Magyar Vállalati Compliance Társaság alelnöke

Forrás: Compliance Társaság

Dr. Sükösd Péter, a METRO Kereskedelmi Kft. Jogi és Compliance Osztályának vezetője, valamint Magyar Vállalati Compliance Társaság alelnöke és alapító tagja, 2018-ban megnyerte pályázatával a Wolters Kluwer Jogászdíjat „Az év jogásza compliance kategóriában”, amely a jogász szakma kiemelt szakmai elismerésének számít.

A compliance kategóriában nyertes pályázat címe: dr. Sükösd Péter – Fókuszban a compliance.

Bővebben >>