A díjról

Mivel jár a díj elnyerése?

A Jogászdíj elnyerése jelentős PR értéket képvisel.

  • Egy-egy kategória legjobb hat pályázóját kiemeljük, akikből egy kapja az adott kategória díját.
  • A kategória nyertese saját felületein, kommunikációjában a díjazás évének megjelölésével korlátlan ideig jogosult arra, hogy feltüntesse és használja az elnyert címet (pl. „Az év versenyjogi csapata 2017”).
  • A díjról és a győztesekről egy nyomtatott kiadvány jelenik meg, amelyet eljuttatunk a TOP 1000 hazai cégnek, valamennyi Magyarországon bejegyzett ügyvédnek, az ügyvédi kamaráknak, valamint egy vezető gazdasági napilap olvasóinak, összesen mintegy 20 ezer példányban.

Szívesen pályázna?

Íme egy kis inspiráció:

A Jogászdíjról

Interjú Tóth Gáborral, a Wolters Kluwer Kft. ügyvezető igazgatójával

Milyen céllal született a Wolters Kluwer Jogászdíj koncepciója?

Magyarországon kevés elismerés jut az ügyvédeknek és általában a jogászoknak. Különösen igaz ez a szervezett, szakmai elismerésekre. A Magyar Ügyvédi Kamara díjain kívül nem is tudnánk igazán meghatározó díjat kiemelni, az állami kitüntetéseken kívül. Az volt a célunk, hogy mind az ügyvédeket, mind a jogtanácsosokat olyan elismerésben részesítsük, mely nem egy életpályát díjaz, hanem az évről évre kiemelkedő egyéni és csapatteljesítményt.

Ezek szerint több részből áll a díj.

Igen, a pályázat egyik része az ügyvédeknek, ügyvédi irodáknak szól, a másik pedig a céges belső jogászoknak, jogtanácsosoknak és jogászcsapatoknak. Ezen a két kategórián belül is a részterületeken, jogterületeken elért kimagasló teljesítményeket és innovációkat keressük, legyen szó munkajogról, versenyjogról vagy vitarendezésről.

Hogyan lehet pályázni a díjra?

A nevezés a www.jogaszdij.hu honlapon keresztül történik, egy rövid pályázati űrlap kitöltésével. Egy ügyvéd vagy ügyvédi iroda természetesen több kategóriában is pályázhat.

Miből áll a pályázati anyag? Mit kell bemutatni, hogyan kell meggyőzni a bizottságot?

Ügyvédi irodák alapvetően ügyekkel tudnak pályázni, egy ügy vagy egy innovatív megoldás bemutatásával, amivel az iroda segítette ügyfeleit. A vállalati jogászoknál egy jogi projekt vagy probléma bemutatásával, a hatóságokkal vagy külső ügyvédi irodával történő hatékony együttműködés bemutatásával. Természetesen nem kérünk olyan információt, mely sértheti az ügyvédi vagy az üzleti titkokat, és a pályázatokat szigorúan bizalmasan kezeljük.

Miben különbözik ez a díj a nemzetközi ügyvédi díjaktól, mint a Chambers & Partners vagy a Legal500?

Elsősorban abban, hogy ez a díj Magyarországra, a magyar jogászokra van szabva. A Wolters Kluwer magyarországi ága (és elődjei) több évtizede dolgoznak együtt és segítik a magyar jogásztársadalmat. Szeretnénk a saját szempontrendszerünk szerint díjazni a legjobbakat. A fent említett díjak globális díjak, melyeken a részvétel bonyolult, hosszadalmas és hagyományosan előnyben részesíti a nagyobb irodákat. Mi lehetőséget biztosítunk a kisebb irodáknak és a nem budapesti irodáknak egyaránt, hiszen a jogi innováció nem feltétlen szervezeti nagysághoz vagy pénzhez kötött tevékenység. Továbbá a méltánytalanul ritkán említett jogtanácsosok díjazása legalább olyan fontos számunkra, mint az ügyvédeké.

Mivel jár a díj elnyerése?

Nem csak első helyezettet hirdetünk, hanem ha elég nevezés érkezik, akkor egy-egy kategória legjobb hat pályázóját is kiemeljük, akikből egy kapja az adott kategória díját. A díjátadás ünnepélyes keretek közt, egy gálavacsorával összekötve a Bálna Budapestben történik majd. A kategória nyertese saját felületein, kommunikációjában a díjazás évének megjelölésével korlátlan ideig jogosult arra, hogy feltüntesse és használja az elnyert címet (pl. „Az év versenyjogi csapata 2017”). A díjról és a győztesekről saját kiadványunkban is beszámolunk, melyet 1000 cég részére eljuttattunk. Továbbá vezető gazdasági magazinokban is lesz majd beszámoló a Jogászdíj győzteseiről, így jelentős PR értéket is képvisel a győzelem.

Milyen szempontok alapján és kik fogják odaítélni a díjat?

Az elsődleges szempont az innováció és az ügyfélközpontúság, ami a Wolters Kluwert is jellemzi, ezért ezt keressük a jogászcsapatokban is. Nem a legnagyobb ügyletet, a legnagyobb ügyértékű pert vagy a legnagyobb csapatot keressük, hanem azokat a megoldásokat, amivel egy kisebb iroda is könnyebbé teszi az ügyfelei életét, vagy olyan egyedülálló megoldással segíti őket, ami az egész szakmának például szolgálhat. Itt technikai megoldásokon át egyedi árazási megoldásokig széles a skála, mellyel pályázni lehet. A bírálóbizottság pedig a Wolters Kluwer szakértőiből fog állni, akiknek a fele jogász, fele pedig üzleti döntéshozó, így pontosan belelátnak egy adott pályázat szakmaiságába.

A pályázati űrlapok itt tölthetőek le >>

Olvassa el a részletes pályázati szabályzatot >>